Wil je een afspraak maken?

06-29730900

info@pytche.nl

Home

VAR 2016

De VAR is in het leven geroepen om opdrachtgever en opdrachtnemer zekerheid te geven over de aard van hun relatie. Beter gezegd, de VAR gaf aan of een opdrachtgever handelde als ondernemer / ZZP’er, DGA, resultaatgenieter of dienstbetrekking.

Zekerheid

Wanneer de opdrachtnemer beschikt over een VAR Winst Uit Onderneming of VAR DGA, mocht de opdrachtgever daar vertrouwen aan ontlenen en kon hij / zij nooit worden aangesproken voor niet ingehouden loonheffingen. Vanaf 2016 gaat dit veranderen. De Belastingdienst gaat modelovereenkomsten beschikbaar stellen die de voor de opdrachtgever en opdrachtnemer gewenste zekerheid zouden moeten geven.

De Belastingdienst biedt nu al de mogelijkheid aan belangenorganisaties, individuele opdrachtgevers of hun intermediairs om bestaande overeenkomsten te laten toetsen aan de voorwaarden voor zelfstandigheid. Op die manier kunt u zekerheid krijgen over uw fiscale positie (met name op het gebied van de loonheffingen) op basis van de contracten die u op dit moment gebruikt. Opdrachtnemers kunnen ook overeenkomsten voorleggen als zij dezelfde overeenkomst gebruiken voor alle opdrachtgevers. Er wordt dan niet beoordeeld of u ondernemer bent, men beoordeelt slechts of er sprake is van een dienstbetrekking met bijbehorende inhoudingsplicht voor de loonheffingen.

 

Category: Nieuws
Tags: VAR

Comments are closed.